Hulp voor mensen met schulden

VOOR ELKAAR WESTLAND

Samen staan we sterker!

Schuldhulpmaatje Westland

logo shm

Hulp voor mensen met schulden

"Heb ik dat nu echt nodig???" Deze zin leerde een alleenstaande vrouw met kinderen van haar schuldhulpmaatje lees meer, Ad. Voordat Ad haar kwam helpen, ging zij als ze weer eens verdrietig was, spulletjes kopen bij het Kruitvat om zich wat lekkerder te voelen. Ad leerde haar die vraag steeds te stellen als ze op het punt stond iets te kopen, waardoor ze nu geen overbodige spullen meer koopt.

Ad is een van de 28 maatjes van Schulphulpmaatje Westland woonachtig in Wateringen, die haar nu al bijna 2 jaar begeleidt. Voordat Ad er was, was zij erg chaotisch; had ze schulden die ze niet zomaar kon betalen; ze verstopte de brieven in plastic zakken; stelde alles uit en kreeg aanmaningen en incassobureaus op haar dak. Op de vraag hoe Ad haar dan heeft geholpen zei ze met tranen in haar ogen: "We hebben alle rekeningen en brieven eerst gesorteerd en in A t/m Z mappen opgeborgen en we hebben betalingsregelingen getroffen en ik heb nu al 80% afgelost. Maar waar ik een heel fijn gevoel van kreeg, was dat ik er niet meer alleen voor stond. Hij heeft me gestimuleerd en moed gegeven om door te zetten. Ik had steeds een zetje nodig."

Ad vult haar aan: "Je moet het nu zelf gaan doen!" en tegelijkertijd geeft hij haar een agenda om alles van het gezin op te schrijven om overzicht te houden. Enthousiast neemt ze het weer van hem over: "Hij leert mij discipline en structuur, heeft veel kennis en hij heeft een goed hart!" Ik krijg alles weer onder controle; ik word stabieler en krijg mijn zelfvertrouwen weer terug."

"Ja", zegt Ad, "ik geef haar handvatten mee, geef haar ook tips over praktische zaken en zorg voor handige informatie. Op de vraag waar hij zelf nu vooral de voldoening uithaalt, zegt hij: "Als je ziet dat het gezin overeind blijft; dat de schulden bijna afbetaald zijn en als zij beter in haar vel komt te zitten, dan geeft mij dat ook positieve energie.

Deze alleenstaande moeder is een van 60 hulpvragers die nu ondersteund worden door onze schuldhulpmaatjes. De vraag naar hulp neemt nog steeds toe. De mensen weten ons steeds beter te vinden. De Stichting "Voor elkaar Westland" zoekt weer nieuwe maatjes die opgeleid kunnen worden om dit mooie werk te doen. Zie ook www.voorelkaarwestland.nl of bel voor informatie naar Robert Voogt 06-10506757.

 

Inloopavond Cliëntenraad Sociale Zaken

Dinsdag 29 september waren Hans Beukema en Arie van Dijk namens SchuldHulpMaatje aanwezig lees meer...

 

Laatste nieuws en oproep

Op de bestuursvergadering van 1 september jl deed onze coördinator Robert Voogd weer verslag van de allerlaatste ontwikkelingen. lees meer...

 

Goed omgaan met geld: jong geleerd oud gedaan

Een vruchtbare samenwerking tussen MBO-Mondriaan Westland en Stichting Westland Voor Elkaar. lees meer...

 

Februari 2014:

Schuldhulpmaatjes geïnformeerd

Het was de meest aansprekende match van 'De Beursvloer Westland van 2013'

Nouta Westland, het gerechtsdeurwaarderskantoor uit Wateringen en het bestuur van Schuldhulpmaatjes Westland vonden elkaar en zouden elkaar een dienst verlenen. Lees meer....

 

Januari 2014:

Een andere mooie match gemaakt op de Beursvloer van Vitis was het contact met Karin de Vries van Kaat Retailadvies.

Zij heeft, samen met Nel en Wies de website aangepast.

Nieuw toegevoegd is de Sociale Kaart van het Westland met links naar de hulp-organisaties en een pagina met de sponsors.

 

November 2013:

Nadat op 12 juni 12 maatjes hun certificaat hebben ontvangen is er een coordinator bijgekomen en hebben 7 maatjes in november hun opleiding afgerond en zijn in afwachting van hun certificaat. De meeste zijn inmiddels al aan de slag gegaan.

 

Oktober 2013 :

Prijs voor de meest originele match tijdens de Beursvloer van Vitis-Welzijn tussen bedrijfsleven en vrijwilligersorganisatie:

 

December 2013, Ramshoorn De Lier:

Schuldhulpmaatje in de praktijk

Op bezoek bij Wietske de Jong, Nel Koornneef en Cees.

Wietske en Nel zijn beide vanuit de Lierse diaconie....

Lees meer...

 

Wethouder reikt certificaten uit

Op 12 juni heeft wethouder de Goeij in De Kiem in 's-Gravenzande de eerste 12 certificaten uitgereikt aan de Schuld-hulp-maatjes in de gemeente Westland!

Lees meer....

 

 

Januari 2013 : oprichting VoorElkaarWestland

Lees meer....

=======================================================

 

SchuldHulpMaatje Westland is een initiatief van samenwerkende Westlandse Diaconieën en Parochiële Caritas Instellingen in de gemeente Westland.

 

Hulp nodig of Maatje worden?

Neem dan contact op via: tel. 06-105 067 57

of mail naar: schuldhulpmaatje@voorelkaarwestland.nl

Voor Elkaar Westland

wil de sociale betrok- kenheid in de samen-leving bevorderen en bijdragen aan een zorgzame samenleving.