Jong geleerd, oud gedaan

VOOR ELKAAR WESTLAND

Samen staan we sterker!

Schuldhulpmaatje Westland

logo shm

Goed omgaan met geld: jong geleerd oud gedaan

Een vruchtbare samenwerking tussen MBO-Mondriaan Westland en Stichting Westland Voor Elkaar.

Robert Voogt coördineert de hulp aan de mensen met geldproblemen en gaf op verzoek een gastles aan twee groepen van het MondriaanCollege over het voorkomen van schulden bij de studenten en om hen te vertellen over de schrijnende gevallen die de 25 schuldhulpmaatjes tegen komen in het Westland.

Dat maakte indruk op de leerlingen die zich voorbereiden op een functie in de maatschappelijke zorg. Zij zien in hun omgeving jongeren ook wel in de problemen komen. Zij lenen gemakkelijk bij vrienden of bij hun moeder. De leerlingen gaven aan dat ze zich bewust zijn geworden van het belang om altijd te sparen, zodat je tegenvallers kunt opvangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marja te Pas, hun docent gaf aan dat deze les mooi paste binnen hun project waarbij de leerlingen een beroepsproduct maakten om hun klanten beter te begeleiden bij het beheren van hun geld. Zij waardeerde het dat Robert Voogt met concrete praktijkvoorbeelden uit het Westland kwam en goed de omvang van het probleem heeft overgebracht. Robert en was in het begin wat verrast door de uitgelatenheid van de jeugd, maar wist ze al snel te boeien. Zij snapten dat het ieder kan overkomen, maar dat je veel ellende kunt voorkomen als je spaart.

 

Contactadres:

Frank Lansbergen (bestuurslid schuldhulpmaatjes)

Kamperfoelie 47

2671 NJ Naaldwijk

06-20989659

 

 

=======================================================

SchuldHulpMaatje Westland is een initiatief van samenwerkende Westlandse Diaconieën en Parochiële Caritas Instellingen in de gemeente Westland.

 

Hulp nodig of Maatje worden?

Neem dan contact op via: tel. 06-105 067 57

of mail naar: schuldhulpmaatje@voorelkaarwestland.nl

 

Voor Elkaar Westland

wil de sociale betrok- kenheid in de samen-leving bevorderen en bijdragen aan een zorgzame samenleving.